Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با شیوع ویروس کرونا در کشور چرخ حرکت بسیاری از امور از کار افتاده و به تعویق افتاد که یکی از آنها کنکور‌های سراسری بود. با به تعویق افتادن کنکور‌های سراسری در مراحل اولیه هیچ کس به عواقب این تعویق فکر نکرد؛ چرا که سلامت داوطلبان در این شرایط خاص و در مواجه با ویروسی ناشناخته از هر چیز دیگر مهم‌تر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با به تعویق افتادن کنکور مشکلی که سرباز کرد، سربازی بود. تعویق‌های مکرر کنکور کم کم صدای داوطلبان را درآورد، سربازی داوطلبان مرد مشمول که از معافیت تحصیلی برخوردار بودند با مشکلات متعددی رو به رو شد. داوطلبان کارشناسی، ارشد و دکتری بعد از پایان مقطع تحصیلی خود تا یک سال از معافیت تحصیلی برخوردار هستند و طی این مدت اگر بتوانند در کنکور قبول مشوند می‌توانند ادامه تحصیل دهند، در غیر این صورت باید برگ اعزام به خدمت بگیرند و آماده پوشیدن لباس رزم و پوتین شوند.

کنکور دکتری و ارشد امسال مقرر بود همانند سنوات قبل در تاریخ‌های معین برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد و بعد از تعویق اولیه با شدت همه گیری این تاریخ‌ها چندین بار دیگر نیز به تعویق افتاد.

تاریخ برگزاری آزمون‌های سراسری

فاطمه زرین‌آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار دانشگاهی، درباره تاریخ‌های برگزاری آزمون سراسری و ارشد که سازمان سنجش اعلام کرده بود، بیان کرد: کنکور سراسری به جای ۲ روز در طول ۴ روز و کنکور کارشناسی ارشد به جای ۲ روز در ۳ روز برگزار می‌شود.

زرین آمیزی در ادامه افزود: تاریخ برگزاری کنکور کارشناسی ارشد به جای اینکه در دو روز ۱۶ و ۱۷ مرداد ماه برگزار شود در روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ مرداد برگزار خواهد شد. به این صورت که آزمون رشته‌های شناور کنکور کارشناسی ارشد به جای اینکه در عصر روز پنج شنبه ۱۷ مرداد برگزار شود در تاریخ شنبه ۱۸ مرداد ماه برگزار خواهد شد. کنکور دکتری هم در ۹ مرداد برگزاری می‌شود.

اگر به عنوان مثال کنکور دکتری در ۹ اسفند برگزار می‌شد تکلیف داوطلبان مشمول تا اردیبهشت مشخص شده بود و این داوطلبان به مشکل برخورد نمی‌کردند؛ زیرا با در نظر گرفتن تقویم برگزاری آزمون‌های سراسری، دفترچه‌های اعزام به خدمت خود را ارسال و تاریخ اعزامشان تعیین شده بود. با این تعویق‌ها دو گروه دانش آموزان دیپلم و داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری با مشکل مواجه شدند.

تمدید مهلت معافیت تحصیلی دانش آموزان دیپلم

در نهایت پس از مدتی رایزنی توسط سازمان سنجش، سازمان امور دانشجویان و و وزارت علوم با ستاد کل نیروی‌های مسلح به داوطلبان مشمول دیپلم تا یک هفته بعد از برگزاری کنکور سراسری مهلت داده شد.

در اطلاعیه سازمان سنجش خطاب به این داوطلبان آورده شده است:

باتوجه به اعلام معاونت نیروی انسانی ستادکل نیرو‌های مسلح، به اطلاع کلیه مشمولین وظیفه که در سال ۱۳۹۸ موفق به اخذ دیپلم شده اند و مهلت یک ساله معرفی آنان برای خدمت وظیفه عمومی به اتمام رسیده است می‌رساند، این گونه داوطلبان می‌توانند در کنکور سراسری شرکت و مهلت اعزام به خدمت آنان تا یک هفته بعد از انجام آزمون تمدید می‌شود. این مشمولین حداکثر یک هفته بعد از شرکت در آزمون سراسری، باید خود را برای اعزام به خدمت به پلیس ۱۰+ معرفی و نسبت به تشکیل پرونده اعزام اقدام کنند که این افراد در صورت قبولی در کنکور سراسری و اعلام نتایج نهایی توسط سازمان سنجش آموزش کشور، مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی، قبل از شروع ترم تحصیلی، از خدمت سربازی ترخیص خواهند شد. بدیهی است چنانچه مشمولین مذکور حداکثر یک هفته پس از آزمون مربوطه خود را به پلیس ۱۰+ معرفی کنند به عنوان مشمول غایب شناخته شده و در صورت پذیرفته شدن در آزمون هم، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود.

تمدید مهلت معافیت تحصیلی داوطلبان ارشد و دکتری

سردار تقی مهری با اشاره به ابلاغ تسهیلات تمدید برای شرکت در آزمون سراسری کارشناسی ارشد و دکتری، در این رابطه اظهار کرد: مشمولان فارغ‌التحصیل دانشگاهی که برگه آماده به خدمت به تاریخ ۱/۵/۹۹ دریافت کرده‌اند می‌توانند سریعاً با ارائه درخواست از طریق دفاتر پلیس ۱۰+ صرفا برای شرکت در آزمون دکتری و کارشناسی ارشد از تسهیلات تمدید یک ماهه استفاده کنند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی بیان کرد: با توجه به تعویق آزمون‌های سراسری کارشناسی ارشد و دکتری، سازمان وظیفه عمومی به منظور کاهش دغدغه مشمولان و خانواده‌های آن‌ها و در راستای ارائه تسهیلات ویژه در شرایط شیوع کرونا تمهیداتی را در نظر گرفته است. از این رو تمام مشمولان فارغ‌التحصیل از مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که برای پذیرش در مقاطع بالاتر در آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری ثبت‌نام کرده و دارای برگه آماده به خدمت به تاریخ یکم مرداد ماه هستند می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک پلیس ۱۰+ و با ارائه برگه تأییدیه اطلاعات ثبت‌نام در سامانه سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به ثبت درخواست تمدید به مدت یک ماه اقدام کنند.

او بیان کرد: موعد اعزام به خدمت تا تاریخ ۹۹/۶/۱ تمدید شده و نتیجه در خواست از طریق پیامک، به آن‌ها اعلام می‌شود.

تمهیدات در نظر گرفته شده برای داوطلبان ارشد و دکتری

رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا گفت: افرادی که دفترچه اعزام به خدمت خود را ارسال کرده باشند، اما به دلیل تعویق زمان برگزاری آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری، ناچارند که پیش از شرکت در آزمون به خدمت اعزام شوند، می‌توانند برای تمدید تاریخ اعزام، درخواست‌شان را به مراکز نظام وظیفه محل سکونت خود ارائه کنند. دانشگاه اجازه دارد کمیسیون برگزار کند و یک سال به آن‌ها اجازه دهد که ادامه تحصیل دهند. اگر مدت زمان تحصیل فردی بیشتر از ۵ سال برای گرفتن لیسانس پیوسته طول کشید و به دلیلی عقب افتاد؛ در کمیسیون یک سال دیگر هم به او اجازه می‌دهند. یعنی ۶ سال وقت دارد لیسانس خود را بگیرد و هیچ مشکلی هم از نظر وظیفه عمومی ندارد.

اعتراض داوطلبان مشمول کنکور دکتری و ارشد

داوطلبان زیادی در فضای مجازی و رسانه‌های سعی کردند صدای خود را به گوش مسئولان برسانند که در پیام‌های آن‌ها نکته‌های قابل توجهی را مشاهده می‌کنیم.

یکی از داوطلبان مشمول نوشت: طبق روال گذشته نتایج کنکور دکتری تا شهریور اعلام می‌شد و آن دسته از افرادی که که فارغ التحصیل ارشد  شهریور ۹۸ بودند بدون مشکل ثبت نام دانشگاه در مقطع دکتری را انجام می‌دادند. ولی متاسفانه الان کرونا همه چیز را به هم زده از سازمان وظیفه محترم درخواست داریم لااقل ۳ ماه معافیت را تمدید کند تا شرایط مانند قبل شود.

یک داوطلب کنکور ارشد نیز بیان کرد: می‌خواهیم کنکور ارشد بدهیم و مهلت‌مان قبل از کنکور تمام می‌شود. باید دفترچه اعزام پست کنیم و معلوم نیست که تاریخ اعزام‌مان قبل از آزمون بیفتد یا بعد از آن.

داوطلب دیگری نیز نوشته است: حجم عظیمی از فارغ التحصیلان در خرداد و تیر باید دفترچه ارسال کنند در صورتی که هنوز کنکور نداده اند و جواب‌های کنکور هم مهر و آبان اعلام می‌شود، این مطالبه ماست که حداقل تا شهریور یا اعلام نتایج کنکور معافیت‌مان تمدید شود.

یک داوطلب نیز با بیان اینکه حداکثر تا ۱۵ تیر یعنی یک سال بعد از فارغ التحصیلی باید دفترچه پست کنیم اضافه کرد: باید دفترچه پست کنیم که غیبت نخوریم تاریخ اعزام‌مان شهریور و نتایج نهایی مهر و آبان اعلام می‌شود به خاطر همین خواستار تمدید یک ساله معافیت هستیم که تمام داوطلبان مشمول لازم نباشد اعزام شوند تا وسط آموزشی بعد اعلام نتایج ایست خورده و دوباره به دانشگاه برگردند.

یک داوطلب کنکور کارشناسی ارشد نیز نوشت: بنده ۹۸/۰۴/۳۰ فارغ التحصیل شدم اگر تا یک سال بعد یعنی تاریخ ۹۹/۰۴/۳۰ دفترچه پست نکنم اضافه خدمت می‌خورم. ارشد مدام عقب افتاد حال باید دنبال کار‌های خدمت به جای خواندن کتاب باشیم.

یک داوطلب کنکور دکتری نیز گفت: من و تعداد زیادی از دانشجو‌های هم دوره من در اواخر خرداد ٩٨ از پایان نامه ارشد دفاع کردیم و تا یک سال بعد از آن تاریخ باید دفترچه پر کنیم، این فرصت به اتمام رسید و هنوز کنکور دکتری ندادیم و بلاتکلیف و پر از استرس هستیم، اگر همان طور که کنکور دکتری عقب افتاد، مهلت معافیت یک ساله تا اعلام نتایج نهایی کنکور دکتری عقب می‌افتاد، شرایط بهتر می‌شد و این استرس مضاف بر استرس درس و کنکور نمی‌شد.

داوطلب دیگری نیز بیان کرد: من فارغ التحصیل تیر ۹۸ هستم والان نمی‌دانم درس بخوانم یا استرس سربازی و اضافه خدمت را تحمل کنم خواهشا پیگیر باشید.

داوطلب دیگری نوشته است: سازمان وظیفه عمومی اعلام کرده است که داوطلب‌های مشمولی که تاریخ اعزام‌شان قبل کنکور است، می‌توانند درخواست تعویق را اعلام کنند، اما تضمینی نمی‌دهند که با درخواست‌شان موافقت شود.

مشکل سربازی داوطلبان ارشد و دکتری، زخمی که سر باز ماند

داوطلبان مشمول کنکور دکتری و ارشد هم اکنون متحمل فشار و استرس فراوانی شده اند؛ زیرا معافیت تحصیلی داوطلبان فقط یک ماه تمدید شد و عملا برای داوطلبی که به عنوان مثال تیر یا خرداد برگ اعزام به خدمت ارسال کند تفاوتی ایجاد نکرده است، به این دلیل که هنوز کنکور برگزار نشده و نتایج آن هم بر اساس اعلام ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش به خبرنگار دانشگاهی، اواخر مهر ماه ۹۹ اعلام می‌شود و با تمدید مهلت دو هفته‌ای کنکور که بار دیگر اتفاق افتاد این تاریخ بیشتر هم به تعویق می‌افتد.

داوطلبان در مواجه با این شرایط راهی جز اعزام به خدمت ندارند؛ اگر چه اعلام شده است در صورتی که قبول شوند می‌توانند شروع به تحصیل کنند، اما باید به چند نکته هم دقت کرد. بیشتر این داوطلبان در شرایطی که مدت زمان کمی تا کنکور مانده به جای اینکه در حال مطالعه باشند به سربازی اعزام شده اند، درست است که در دوره آموزشی و سربازی به سربازان داوطلب کنکور مرخصی داده می‌شود، اما بر هیچ کس پوشیده نیست که مرخصی گرفتن در دوره آموزشی باید از هفت خوان رستم عبور کرد و هم اکنون که دوره آموزشی سربازی یک ماهه شده است گرفتن این یک روز مرخصی کار سختی است و چه بسا با مرخصی برخی هم موافقت نشود.

داوطلبانی که به سربازی اعزام شده اند در این مدت با مشکل مطالعه کردن رو به رو می‌شوند. درست در مدت زمانی که وقت جمع بندی دروس و زمان طلایی برای کنکور است داوطلبانی که به سربازی اعزام شده اند اگر در کنکور قبول شوند باید از فرصت «ایست سربازی» استفاده کنند و به دانشگاه برگردند، پروسه‌ای سخت و زمان بر که همانند زخمی سرباز برای داوطلبان مشمول سربازی بر قوت خود باقی است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کارشناسی ارشد و دکتری کنکور کارشناسی ارشد داوطلبان مشمول تعویق افتاد برگزاری آزمون معافیت تحصیلی اعزام به خدمت شرکت در آزمون فارغ التحصیل داوطلب کنکور کنکور سراسری سازمان وظیفه اعلام می شود کنکور دکتری تاریخ اعزام سازمان سنجش اعلام نتایج وظیفه عمومی باید دفترچه یک داوطلب شده اند پلیس ۱۰ یک هفته یک ماه یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۷۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اما و اگرهای قانون سربازی

۳۰ مهر سال گذشته سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای از کاهش سه‌ماهه خدمت سربازی خبر داد. در این اطلاعیه گفته شده بود که در راستای اجرای طرح تحول خدمت وظیفه عمومی و به منظور ایجاد عدالت در مدت خدمت دوره ضرورت، متناسب با محل خدمت و نوع مأموریت‌های محوله، با پیشنهاد ستادکل نیرو‌های مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا مدت خدمت دوره ضرورت سربازان حین خدمت و مشمولانی که از این پس به خدمت اعزام می‌شوند، سه ماه کاهش یافت.

به گزارش شرق، همچنین گفته شده بود تمامی سربازانی که برابر مفاد و شرایط این ابلاغیه به خدمت اعزام و به‌صورت بومی یا غیر‌بومی و با مأموریت‌های مختلف در سازمان‌های نیرو‌های مسلح به‌کارگیری شده یا از این پس به‌کارگیری می‌شوند، از این کاهش برخوردار می‌شوند.

مقرر شده بود مدت زمان خدمت آن‌ها از حداقل ۱۴ ماه و متناسب با محل خدمت و مسافت آن تا محل سکونت و همچنین مأموریت‌های محوله در مناطق عملیاتی یا عادی تا حداکثر ۲۱ ماه محاسبه شود. ملاک بومی یا غیربومی بودن هم بر اساس فاصله محل سکونت تا یگان خدمتی سربازان اعلام شده بود. در‌صورتی‌که این مسافت کمتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز بومی و چنانچه این فاصله بیشتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز غیربومی محسوب خواهد شد.

یک هفته بعد، نمایندگان مجلس با اکثریت آرا مدت خدمت سربازی را میانگین ۱۲ ماه تعیین کرده و مقرر کردند که مشمولان بالای ۳۰ سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف شوند.

طبق بند (ت) ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه، ستادکل نیرو‌های مسلح مکلف خواهد شد به‌منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت‌های آن‌ها در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به مواردی اقدام کنند؛ یکی از این موارد کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه اعلام شده بود.

همچنین جایگزینی سایر عضویت‌ها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه‌های علمیه می‌رسد. البته این مصوبه هم به سیاق سایر مصوبات نمایندگان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور برای تبدیل‌شدن به قانون به تأیید شورای نگهبان و ابلاغ از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرائی نیاز داشت.

سال نو شد و در‌نهایت ۲۵ فروردین امسال، ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجف‌آباد در مجلس خبر داد که قانون کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب باید حداکثر تا شهریور‌ماه اجرائی شود. او گفت که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او در توضیحاتی اعلام کرده بود که ستادکل نیرو‌های مسلح در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، باید نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۴ ماه البته با احتساب مدت آموزشی و نیز از طریق جایگزینی با سایر عضویت‌ها و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اقدام کنند.

او گفته بود که مدت خدمت سربازی حداکثر ۱۴ ماه است. البته بسته به چهار نوع منطقه آب‌وهوایی متغیر است و در شرایط بد آب‌وهوایی در مناطق مرزی مدت خدمت سربازی به ۹ ماه با آموزشی کاهش یافته است. ابوترابی تأکید کرده بود که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او همچنین به موضوع مهم دیگری هم اشاره کرده بود: «این مصوبه به تعیین تکلیف مشمولان غایب توسط ستادکل نیرو‌های مسلح و نیز دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی، تأکید کرده است. همچنین طبق این مصوبه مشمولان بالای ۳۵ سالِ دارای دو فرزند یا بیشتر، از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شوند».

پاسخ به شبهات

در چند ماه اخیری که بحث قانون سربازی داغ است، ابهامات و شبهات مختلفی نیز از سوی خانواده‌ها و از سوی کاربران در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است. به تازگی ایرنا خبر داده که برخی از خانواده‌ها در تماس با این خبرگزاری گفته‌اند که کسری سه‌ماهه خدمت سربازی برای فرزندانشان اجرائی نمی‌شود. به همین دلیل حسین زاهدی، معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا در توضیح این شبهات گفته است: «متأسفانه این برداشت اشتباه ناشی از آگاهی ناکافی نسبت به قوانین است. در‌صورتی‌که هیچ تفاوتی میان شهر‌های مختلف وجود ندارد و فقط موضوع مناطق عملیاتی یا غیرعملیاتی بر کسری خدمت اثرگذار است. طبق قانون خدمت سربازی برای تمامی مشمولان ۲۴ ماه بود که سال گذشته به ۲۱ ماه کاهش یافت. اما نکته‌ای که افراد به‌خصوص والدین مشمولان به آن توجه نمی‌کنند، موضوع بومی و غیربومی بودن سرباز است که عمده اعتراضات در کسری سه ماه خدمت ناشی از همین مسئله است».

او گفته است که طبق قانون سربازی افراد بومی باید ۲۱ ماه خدمت سربازی را بگذرانند و هیچ کسری شامل حال آنان نخواهد شد. اما مدت خدمت سربازی برای افراد غیربومی ۱۸ ماه است که شامل کسانی که در شهر خود یا نزدیکی محل سکونت خدمت می‌کنند، نمی‌شود». موضوع مهم دیگر این قانون، مناطق عملیاتی و درگیر عملیات است که روی مدت خدمت اثرگذار است. او دراین‌باره توضیح داده: «طبق تقسیم‌بندی محل خدمت به مناطق عادی، عملیاتی و عملیاتی درگیر، مدت خدمت نیز متفاوت خواهد بود. برای خدمت در مناطق عملیاتی و عملیاتی درگیر دیگر وضعیت بومی و غیربومی مطرح نیست و میزان خدمت بسته به شرایط منطقه است».

موضوع مهم دیگری که مشمولان خدمت سربازی و خانواده‌های آن‌ها باید در نظر بگیرند، این است که مناطق عملیاتی براساس شرایط هر نهاد نظامی شامل ارتش، سپاه و انتظامی متفاوت است. این تعریف با توجه به نوع خدمت و مأموریتی که در خود آن نهاد تبیین شده، در میزان خدمت سربازی اعمال می‌شود. نکته مهم دیگر این است که تمامی مناطق مرزی مناطق عملیاتی محسوب نمی‌شوند. زاهدی در این زمینه هم توضیحاتی داده است: «برخی مناطق مانند حاشیه دریای خزر برای تمامی نیرو‌ها منطقه عملیاتی درگیر محسوب نمی‌شود. با وجود اینکه این مناطق نیز در فضای آبی به عنوان استان مرزی محسوب می‌شوند، اما برای تمامی نیرو‌های نظامی منطقه عملیاتی تعریف نشده است. فقط ممکن است برخی از رسته‌های نظامی خود را به عنوان محل عملیاتی تعریف کرده باشند».

امریه ثابت است

با وجود بحث‌های بسیار و تبصره‌ها و نکات ریز و درشت درباره مدت خدمت سربازی، امریه همچنان ۲۴ ماه است. رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا دراین‌باره گفته است همه سربازانی که به‌صورت امریه در دستگاه‌های غیرنظامی مشغول به خدمت می‌شوند، همچنان مدت خدمت آنان ۲۴ ماه است. امریه سربازی یکی از روش‌های گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه است. در این شیوه شخص به‌جای گذراندن دوره سربازی در یکی از پادگان‌ها، خدمت سربازی خود را در سازمان‌هایی مانند وزارت نیرو، قوه قضائیه، شهرداری یا نهاد‌هایی مانند آستان قدس رضوی می‌گذراند.

همچنین امکان گذراندن دوره خدمت به صورت امریه در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز وجود دارد. البته سربازی که امریه دریافت می‌کند، ابتدا باید دو ماه دوره آموزشی خود را مانند بقیه بگذراند و سپس دوره امریه خود را که مدت ۲۲ ماه به طول می‌انجامد، در آن اداره یا سازمان مشغول به کار شود.

مشوق‌های سربازی

به تازگی جزئیات مشوق‌های سربازی هم اعلام شده است. به گفته مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح، این امر به منظور ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و ایجاد انگیزه و تشویق جوانان به مهارت‌آموزی، مشوق‌هایی برای سربازانی که قبل از اعزام به خدمت سربازی مهارت یاد می‌گیرند، در نظر گرفته شده است.

او از ۱۰ مشوق برای سربازان ماهر خبر داده است؛ اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه‌خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک‌مربی و مربی در نیرو‌های مسلح، به‌کارگیری تخصصی در داخل نیرو‌های مسلح و اولویت برای استخدام در نیرو‌های مسلح.

آن‌طور‌که او گفته است، هر فرد حداکثر از یک مشوق می‌تواند استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت‌بندی، می‌توانند تا چهار مشوق را برای خود انتخاب کند؛ «مهارت‌آموزان به چهار گروه دوره‌های کوتاه‌مدت، فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها تقسیم می‌شوند. دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند، کوتاه‌مدت هستند.

این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود». موسی کمالی توضیح داده است که افراد برای ثبت‌نام برای بهره‌مندی از این مشوق‌ها، می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند؛ «اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره‌مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود. افراد حداقل دو ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند».

دیگر خبرها

  • زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • صدور مجوز حضور ۴۵۶ داوطلب شهرستان زیرکوه در کنکور اردیبهشت
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • اعلام نتایج آزمون ارشد در اواخر خرداد
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • اما و اگرهای قانون سربازی